Herken de klachten van een testosteron tekort!

Niet meer de man die je ooit was?

Wat is testosterontekort?

Testosteron is het mannelijke geslachtshormoon dat zorgt voor de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken zoals onder andere de penisgroei, baardgroei en spiermassa. Naast deze fysieke kenmerken zorgt testosteron ook voor de productie van sperma en draagt het bij aan het libido van de man.

Vanaf de leeftijd van 35 jaar zwakt de productie van testosteron bij mannen echter langzaam af. Hier merk je als man op deze leeftijd nog niet veel van. Maar tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar kunnen mannen deze afname van testosteron wel degelijk gaan ervaren. Op dat moment is de productie van testosteron zodanig verminderd, dat we spreken van een testosteron tekort. Dit tekort aan testosteron op latere leeftijd gaat gepaard met een aantal vervelende klachten en symptomen. Deze symptomen komen erg overeen met de overgangsfase zoals vrouwen deze kennen. Daarom spreken we bij mannen met een testosteron tekort ook wel van de mannelijke overgang (ook wel andropauze of penopauze genoemd).

Heeft u een testosteron tekort? Kom erachter via de gratis test!

Een tekort aan testosteron kan grote impact hebben op het welzijn én de gezondheid van de man. Mocht je willen weten of je last hebt van testosteron tekort, doe de online test en krijg direct de uitslag. De test bestaat uit 17 vragen en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Herken de klachten van een testosterontekort

Een tekort aan testosteron kan vervelende klachten met zich meebrengen die voor een langere periode van invloed zijn op uw leven. U voelt zich niet meer de man die u ooit was.
 
Mocht u de volgende klachten herkennen, dan heeft u wellicht last van een tekort aan testosteron. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor zodat u weer kunt genieten, net als vroeger.

Spierzwakte

Spierzwakte die veroorzaakt wordt door een tekort aan testosteron, kan leiden tot een afname van de spierkracht en een vermindering van de spiermassa.

Extreme moeheid

Bij extreme moeheid voelt u zich constant uitgeput. U heeft een gebrek aan energie, zelfs na voldoende slaap of rust. Dit kan leiden tot concentratie-problemen, geheugenproblemen en verminderde presentaties.

Prikkelbaar

U voelt zich snel geïrriteerd of geprikkeld. Vaak al door kleine en onbeduidende gebeurtenissen. Dit kan in sommige gevallen zelfs leiden tot woede-uitbarstingen.

Erectie-stoornis

Een erectiestoornis, ook wel bekend als impotentie, is een aandoening waarbij een man moeilijkheden heeft om een erectie te krijgen of te behouden. Dit kan te wijten zijn aan een testosteron tekort. Dit is absoluut niet iets om je voor te schamen, maar vervelend is het wel…

Een testosteron tekort kan je leven veranderen

De vrouwelijke overgang is een onderwerp dat steeds meer bespreekbaar wordt in het gezin en onder vrouwen. Maar ook de mannelijke overgang kan zijn littekens achterlaten in relaties, gezinnen en vriendschappen. Het is daarom belangrijk om hierover te praten.

Ongeveer 12% van de mannen krijgt last van klachten uit de penopauze. Het is per persoon erg afhankelijk in welke mate je last krijgt van de symptomen. In sommige gevallen kan de verandering in het gedrag van de man zo danig zijn dat er frictie ontstaat binnen een relatie en het gezin. Om dit te voorkomen is het goed om de klachten zo snel mogelijk te herkennen en actie te ondernemen. Zodat u weer de man kunt zijn die u ooit was. Zodat u en uw partner weer van elkaar kunnen genieten. Zodat u weer energie genoeg heeft om van die bank af te komen en dingen te ondernemen.

Doe de gratis testosteron test!

Een tekort aan testosteron kan grote impact hebben op het welzijn én de gezondheid van de man. Mocht je willen weten of je last hebt van testosteron tekort, doe de online test en krijg direct de uitslag. De test bestaat uit 17 vragen en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Lees meer over testosteron tekort

Wil je na het doen van de test meer weten over testosteron tekort op latere leeftijd? Je leest er alles over in ons kenniscentrum.

Wat is de penopauze en hoe kom je er weer uit?

De penopauze (ook wel andropauze of mannelijke overgang genoemd) is een overgangsperiode waarin mannen vanaf 45 jaar in terecht kunnen komen.

Lees meer…

Testosteron tekort op latere leeftijd

Testosteron. Het zit in elk mannelijk lichaam en elke man heeft dit hormoon ook hard nodig voor onder andere de lichamelijk transformatie tijdens de pubertijd en de productie van sperma.

Lees meer…

Wat zijn de symptomen van de penopauze/mannelijke overgang?

De penopauze, ook wel de mannelijke overgang genoemd, is een natuurlijk proces dat mannen doormaken tussen de leeftijd van 45 en 70 jaar.

Lees meer…

Krijg direct een uitslag

Herken de klachten en doe de testosteron tekort test!

Scroll naar top